Ce este Autentificarea Puternică a Clienților?

O Autentificare Puternică a Clienților este o cerință Europeană de reglementare nou introdusă, care urmărește ca siguranța plăților online să devină mai sigură și va intra în vigoare la 14 septembrie 2019.

 

Ce se schimbă?

Ca urmare a acestor schimbări recente în industrie, în unele ocazii (la conectarea sau finalizarea unei tranzacții), vă putem solicita autentificare suplimentară, fie printr-un cod SMS de 6 cifre, trimis pe telefonul dvs. mobil sau verificând adresa de e-mail principală. Mai multe informații despre cum se face acest lucru sunt disponibile aici. Dacă ați descărcat, instalat și v-ați autentificat în aplicația mobilă Skrill cel puțin o dată în trecut, este posibil să primiți o notificare push pe dispozitivul dvs. mobil pentru a vă autentifica.

 

Cum să adăugați un număr de telefon sau să modificați unul deja înregistrat?

Pentru a adăuga un număr de telefon sau a modifica unul deja înregistrat, faceți clic aici, accesați "Date personale"> "Editați" de lângă adresa dvs. Vom verifica numărul dvs. de telefon printr-un cod SMS de 6 cifre înainte de a-l salva în profilul dvs. Dacă nu puteți primi codul SMS pentru autentificare, aveți și opțiunea de a efectua autentificarea verificând adresa dvs. de e-mail principală.

 

Cum sa schimbati adresa de e-mail principala înregistrata?

Pentru a face un e-mail secundar sa fie principal, va trebui să îl verificați mai întâi.

Pentru a vă verifica adresa de e-mail, urmați pașii de mai jos:

    1. În secțiunea "Setări" din contul dvs. Skrill, faceți clic pe "Date personale".

    2. Faceți clic pe linkul "Verify" de lângă adresa dvs. de e-mail.

    3. După ce faceți clic pe Verificare, un e-mail automat este trimis la adresa dvs. de e-mail înregistrată care conține un cod de 6 cifre. Codul de verificare este valabil 15 minute. Trebuie să o confirmați pentru a finaliza procesul de verificare a e-mailului.

Pentru a face un e-mail secundar verificat sa fie principal, faceți clic pe "MAKE PRIMARY" de lângă adresa de e-mail din meniul "Setări"> "Date personale".

 

 

* Când vă conectați, puteți bifa casuta 'Nu mă mai întreba pe acest dispozitiv' pentru a vă face logările rapide si usoare. Vă puteți gestiona dispozitivele de încredere în secțiunea Setări> Securitate> sectiunea Dispozitive de încredere din contul dvs.

* Atunci când instruiți o plată, în timpul confirmării acesteia, puteți semnala destinatarul drept „de încredere” pentru a efectua următoarele plăți catre el mai rapid.