Πώς μπορώ να αποφύγω τα τέλη μετατροπής συναλλάγματος όταν χρησιμοποιώ το Skrill Prepaid Mastercard® μου;

Από τον Νοέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε να εκδίδουμε κάρτες Skrill *  μόνο σε ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρεωθείτε για τη μετατροπή νομισμάτων όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα στη χώρα σας. Αντίθετα, έχουμε κάνει δυνατή την εύκολη αποφυγή των τιμών μετατροπής νομισμάτων **.

 

Πως?

Παρόλο που το νόμισμα της κάρτας Skrill είναι τεχνικά EUR, δεν θα σας χρεώσουμε για μετατροπή νομίσματος όταν πραγματοποιείτε αγορές ή κάνετε ανάληψη μετρητών στο νόμισμα του Skrill λογαριασμού σας. Για παράδειγμα, εάν ο λογαριασμός σας Skrill είναι σε GBP, δεν θα πληρώσετε για μετατροπή νομισμάτων όταν ξοδεύετε χρήματα σε GBP.

 

Τι είναι το DCC (ΔΜΝ) και πώς να το αποφύγετε;

Σημειώστε ότι τα POS μηχανήματα και τα ATM θα ανιχνεύσουν το νόμισμα της κάρτας σας και ενδέχεται να σας προσφέρουν να επεξεργαστούν την πληρωμή σας στο νόμισμα της χώρας σας (EUR) - αυτή η διαδικασία ονομάζεται δυναμική μετατροπή νομίσματος (DCC). Αυτό μπορεί να ακούγεται ελκυστικό, αλλά πρέπει πάντα να το αποφύγετε. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς προσφέρουν συνήθως αυτό:

 

Συμβουλή: Πάντα θέλετε να απορρίψετε τη μετατροπή!

 

Η αποδοχή της μετατροπής ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα υψηλές χρεώσεις FX - εάν συμφωνείτε με το DCC, το POS / ATM θα χρησιμοποιεί το δικό του FX, προσθέτει ένα τέλος μετατροπής FX και προσαύξηση FX έως και 18% πάνω από την ισοτιμία. Αργότερα, όταν λάβουμε το αίτημα χρέωσης από τον έμπορο, θα έρθει σε ευρώ και δεν θα ξέρουμε ότι πραγματικά πραγματοποιήσατε τη συναλλαγή σε άλλο νόμισμα. Η μετατροπή αυτού του ποσού στο νόμισμα του πορτοφολιού σας θα επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις μετατροπής.

Ακόμη και αν το νόμισμα συναλλαγής σας δεν ταιριάζει με το νόμισμα του λογαριασμού σας στη Skrill (για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό), συνιστούμε να μην συμφωνείτε ποτέ με τη DCC, καθώς η Skrill πάντα σας προσφέρει καλύτερες τιμές μετατροπής FX και μικρότερο σταθερό τέλος μετατροπής 3,99%.

 

* Η κάρτα Skrill διατίθεται μόνο σε κατοίκους εξουσιοδοτημένων χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA).

** Δεν ισχύει για την  Skrill Virtual Prepaid Mastercard® και τηω πλαστική Skrill Prepaid Mastercard® με τα πρώτα ψηφία 539152.