Ce este o plată planificată?

O tranzacţie programată este o tranzacţie deja asociată cu contul dumneavoastră, la care fie dumneavoastră, fie destinatarul trebuie să întreprindeţi acţiuni suplimentare pentru finalizarea acesteia. O plată programată poate fi:

  • Trimiterea banilor pentru un destinatar neînregistrat. Statutul va apărea ca programat până la înregistrarea destinatarului sau până când dumneavoastră anulaţi plata. Dacă destinatarul tot nu s-a înregistrat după 14 zile, plata este anulată automat.

  • Depunerile bancare electronice pe care le-am primit, dar la care nu putem fi 100% siguri că vă aparţin, deoarece avem puţine informaţii sau chiar deloc în ceea ce priveşte originea acestora. Va fi necesară verificarea suplimentară şi, dacă nu poate fi încheiată, este posibil ca tranzacţia să fie returnată către contul bancar sursă. Pentru plăţi similare se pot aplica taxe administrative.

  • Puţin după iniţierea unui transfer bancar electronic, acesta are statutul „programat“. În acest moment grupăm plăţile înainte de a vi le trimite. Statutul va fi vizibil pentru dumneavoastră maximum două ore după ce aţi ordonat tranzacţia.