Doua Niveluri de Protectie (2FA)

1. Ce inseamna “Doua niveluri de protectie (2FA)”?

Doua niveluri de protectie, cunoscut si ca 2FA, este un strat de securitate suplimentar numit “niveluri multiple de protectie” care necesita nu doar o parola si username, dar si ceva ce doar clientul respectiv are. Informatie care decat utilizatorul trebuie sa stie sau sa aiba la indemana – ca de exemplu un cod 2FA care se trimite la dispozitivul mobil printr-un software token de siguranta.

Cand se foloseste o parola si o adresa de email impreuna cu 2FA este mult mai greu pentru posibili hackeri sa acceseze contul si sa fure datele personale sau identitatea persoanei .

 

2. Cum se activeaza “Doua niveluri de protectie (2FA)”?

    1. In contul dvs. Skrill clicati pe Setari si apoi pe Securitate.

    2. Din meniul Doua niveluri de protectie clicati pe ADMINISTRARE pentru a-l deschide si apasati pe ACTIVARE AUTENTIFICARE. Se va deschide fereastra pentru setari.

*Faceți clic pentru a mări imaginea

    3. Instalati Google Authenticator app de pe Apple app store sau Google Play store pe dispozitivul dvs. personal.

    4. Scanati barcodul QR afisat pe ecranul pentru setari.

*Faceți clic pentru a mări imaginea

    5. Introduceti codul oferit de Google Authenticator app facand click pe Enter key.

    6. Apasati pe butonul Verificati pentru a finaliza procedura.

Pe ecran vor aparea 2FA Coduri pentru Recuperare. Aceste sunt 2FA coduri pentru unica folosinta. Va rugam sa le pastrati in siguranta. In caz ca va pierdeti telefonul, aceste coduri 2FA pot fi folosite pentru a va loga in contul dvs. si sa generati alte coduri noi.

Odata ce 2FA este activat, la logare vi se va cere sa introduceti codul dvs. 2FA din Google Authenticator app cand accesati “Contul meu”, aplicatii mobile Skrill sau Wallet Checkout.

 

3. Nu pot sa scanez barcodul cand setez “Doua niveluri de protectie (2FA)”. Ce trebuie sa fac?

In caz ca aveti dificultati sa scanati barcodul, puteti sa introduceti codul manual pentru a seta cu succes dispozitivul dvs. Trebuie sa urmati instructiunile de mai jos:

    1.Clicati pe linkul Unable scan the barcode

*Faceți clic pentru a mări imaginea

    2. In Google Authenticator, clicati pe +

    3. Key type: fiti siguri ca ‘Time-based’ este selectat.

    4. In ‘Account’ introduceti adresa dvs. de email completa.

    5. In ‘Key’ introduceti parola dvs. secreta.

    6. Apasati pe Done / Adauga.

4. Nu pot sa activez 2FA
Daca nu aveti optiunea pentru a activa 2FA, este posibil ca aveti token-ul fizic activat.

*Trebuie sa dezactivati token-ul fizic pentru a putea activa 2FA software token-ul.

In caz ca nu aveti token-ul fizic si tot nu puteti sa activati 2FA, va rugam sa contactati Serviciul Clienti. Pentru a ne contacta, faceti clic pe canalul de contact disponibil mai jos.

*Va rugam sa retineti ca token-urile fizice (hardware) nu se mai ofera.


5. Pot sa folosesc token-ul fizic si 2FA in acelasi timp?
Nu. Este necesar sa dezactivati token-ul fizic * inainte sa puteti utiliza 2FA.


* Va rugam sa retineti ca token-urile fizice (hardware) nu se mai ofera.

 

6.Logare in ‘Contul meu’ cu codurile 2FA.

   1. Accesati https://account.skrill.com

    2. Introduceti email-ul dvs. si parola pentru contul dvs. Skrill

    3. Va aparea apoi fereastra cu autentificare cu 2 factori. Deschideti Google Authenticator app pe dispozitivul dvs. si introduceti 2FA codul in spatiul autentificare cu 2 factori. De asemenea, puteți sa marcati câmpul Am incredere în acest dispozitiv.

*Faceți clic pentru a mări imaginea

Nota: Prima tranzactie din aplicatia mobila va necesita si introducerea autentificare cu 2 factori de la Google Authenticator. In sesiunea de 15 minute nu este necesar sa introduceti codul pentru alte tranzactii.

 

7. Ce inseamna dispozitiv de incredere si cum pot sa-l folosesc?

Cand aveti incredere in dispozitivul sau browser-ul dvs. veti beneficia de logare securizata si fara batai de cap. Dispozitivele care nu sunt de incredere o sa ceara de la utilizator sa genereze un cod 2FA pentru a accesa contul. Cand va conectati la MyAccount sau la Wallet Checkout cu 2FA, vi se va afisa o casuta Trust this device. Daca bifati aceasta casuta, browserul va fi adaugat la lista de dispozitive de incredere in sectiunea de 2FA.
 
 
8. Cate dispozitive de incredere pot sa am?

Maxim 5 dispozitive (browsere sau dispozitive mobile). Puteti sa stergeti dispozitivele vechi pentru a adauga alte noi din lista cu dispozitivele de incredere in sectiunea 2FA dând clic pe icoana coș de gunoi de lângă dispozitiv. 

*Faceți clic pentru a mări imaginea

9. Logare cu Wallet Checkout

Cand folositi Wallet Checkout puteti sa va logati pentru a plati cu balanta dvs. Skrill

    1. Logati-va ca de obicei cu user-ul si parola dvs. si vi se va arata ecranul cu token-ul de siguranta.

    2. Deschideti Google Authenticator app a dvs. pe dispozitivul dvs. si introduceti 2FA codul afisat in spatiul pentru token din Wallet Checkout.

*Faceți clic pentru a mări imaginea

    3. Veti fi logat in contul dvs. Skrill din Wallet Checkout.

 

10. Logare cu codurile 2FA.

Codurile de recuperare 2FA sunt generate cand configurati autentificarea cu 2 factori in MyAccount. Fiecare cod de recuperare 2FA are o singura valabilitate. Adica poate fi utilizat o singura data. Vă recomandăm să notați codurile și să le păstrați într-un loc secret. NU vă recomandăm să utilizați codurile de Recuperare 2FA în loc de codurile 2FA generate de aplicația Google Authenticator de pe dispozitiv.

Codurile de recuperare 2FA sunt utile daca dispozitivul dvs. este pierdut sau furat. Dacă se întâmplă acest lucru, codurile de Recuperare 2FA pot fi utilizate la Conectare în loc să generati coduri 2FA din aplicația Google Authenticator de pe dispozitiv.

 

11. Cum pot sa generez mai multe coduri pentru recuperare?

Pentru a genera mai multe 2FA coduri pentru recuperare, este suficient sa dezactivati 2FA (punct 2 Cum se activeaza “Doua niveluri de protectie (2FA)), iar apoi sa-l activati din nou. Dupa ce setati 2FA din nou vi se va oferi noul set cu coduri 2FA pentru recuperare.

Orice cod vechi va fi nevalid pana cand coduri noi de recuperare 2FA nu sunt generate.

 
 
12. Google Authenticator codurile mele nu functioneaza. Ce trebuie sa fac?

Se intampla probabil din cauza ca timpul pe aplicatia Google Authenticator nu este sincronizat correct. Pentru a va asigura ca aveti timpul corect, urmati pasii de mai jos:

    1.Mergeti la meniul general din aplicatia Google Authenticator.*

    2.Clicati pe Setari.

    3.Apasati pe Time correction for codes.

    4.Clicati pe Sync now.

Pe urmatorul pas aplicatia va confirma ca timpul a fost sincronizat si dvs. puteti sa folositi codurile dvs. de verificare pentru a va loga. Sistemul de sincronizare va afecta doar timpul intern din aplicatia Google Authenticator a dvs. si nu va schimba data si ceasul din dispozitivul dvs.

* Funcția TimeSync lipseste pe versiunea Google Authenticator IOS și acesti utilizatori ar trebui să introducă manual ora și zona pe dispozitivul lor.

13. Telefonul meu a fost pierdut sau furat. Ce trebuie sa fac?   

Va recomandam sa va schimbati parola imediat din “Contul meu”. Puteti sa folositi 2FA codurile pentru recuperare pentru accesa contul dvs. In caz ca nu aveti acces la codurile dvs. pentru recuperare, puteti sa solicitati de la Serviciul Clienti sa revoce 2FA dvs. din contul dvs. Pentru a ne contacta, faceti clic pe canalul de contact disponibil mai jos.


14. Am sters contul pe aplicatia Google Authenticator. Ce trebuie sa fac?   

Daca ati sters contul din aplicatia Google Authenticator, va recomandam sa schimbati imediat parola dvs. din “Contul meu”. Cu ajutorul 2FA codurile pentru recuperare puteti sa accesati contul dvs. După ce ați facut acest lucru, trebuie să dezactivați autentificarea cu 2 factori (punctul 16 Cum dezactivez autentificarea cu 2 factori?).

In caz ca nu aveti acces la codurile dvs. pentru recuperare, puteti sa solicitati de la Serviciul Clienti sa revoce 2FA dvs. din contul dvs. Pentru a ne contacta, faceti clic pe canalul de contact disponibil mai jos.


15. Am nevoie de acces la internet pentru a folosi 2FA?

Da, in caz ca nu aveti acces la internet nu va fi posibil sa va logati in Contul meu sau in aplicatiile mobile.
 

16. Cum se dezactiveaza 2FA?

    1. In contul dvs. Skrill clicati pe Setari si apoi pe Securitate.

    2. In sectiunea 2FA clicati pe ADMINISTRARE si apoi pe DEZACTIVARE AUTENTIFICARE.

*Faceți clic pentru a mări imaginea

    3. Odata ce ati dezactivat 2FA, este necesar sa stergeti codurile veche expirate din Google Authenticator app.

    4. Pentru a sterge codurile vechi trebuie sa deschideti Google Authenticator app a dvs. si sa clicati pixul pentru modificari. *

    5. Stergeti codurile dvs. expirate care au adresa dvs. de email asociata. Puteți face acest lucru făcând clic pe e-mailul asociat și apoi pe Ștergeți și confirmând acțiunea pentru IOS sau făcând clic pe icoana coșului de gunoi și apoi confirmând acțiunea pentru Android. Nu este recomandat sa pastrati coduri expirate in Google Authenticator pentru ca astfel se va crea confuzie atunci cand va trebui sa setati contul dvs. de mai multe ori.

*In funcție de dispozitivul dvs., este posibil să faceți clic pe codul propriu-zis și să păstrați degetul pe el pentru a fi prezentat cu opțiunea de a îl șterge.

 

Mai multe informații despre modul de utilizare a autentificării cu 2 factori puteți obține pe pagina respectiva Google.