Remember me FAQ

1. Czym jest opcja “Remember me”?

Remember me to funkcja pozwalająca na dokonywanie zakupów online łatwiej i szybciej, bezpieczne przechowując Twoje dane osobowe oraz finansowe. Po zalogowaniu się na dowolnej stronie handlowca Skrill z pozycji komputera, tabletu lub telefonu komórkowego, można wybrać opcję, by pozostać zalogowanym do następnej wizyty, odhaczając opcję Remember me. Pominiesz ekran logowania Skrill przy kolejnych zamówieniach przy wykorzystaniu tej samej przeglądarki i urządzenia.

 

2. Dlaczego warto korzystać z opcji  “Remember me”?

Włączanie „Remember me” daje bezpośredni dostęp do strony płatności Skrill i oszczędza kłopotów z wprowadzaniem danych logowania za każdym razem , gdy dokonasz zakupu .

 

3. Czy “Remember me” chroni moje poufne informacje?

Skrill wykorzystuje najwższej jakości systemy bezpieczeństwa oraz najlepsze na rynku zabezpieczenia przeciwko oszustwom przy przetwarzaniu płatności internetowych. Proponujemy jednak przestrzegać nastepujących kroków bezpieczeństwa dla „Zamapiętaj mnie”:

  • Poiwnieneś korzystać z tej samej przeglądarki i tego samego urządzenia dla wszystkich płatności.
  • Jeśli chcesz wypłącić środki lub dokonać operacji innych niż przekazywanie środków do sprzedawców , musisz się zalogować.
  • Urządzenie, z którego korzystasz z opcji „Remember me” nie powinno być udostępniane osobom trzecim.

 

4. Jak długo Skrill przechowuje mój login aktywny przy użyciu “Remember me”?

Jeśli nie zalogujesz się używając funkcji  ‘Remember me’ w konkretnym urządzeniu przez okres dłuższy niż 6 miesięcy, zostanie ona automatycznie wyłączona.

 

5. Jak mogę włączyć usługę?

To proste - możesz aktywować „Remember me” poprzez zaznaczenie tej opcji dostępnej na stronie handlowca obok Twojego loginu.

 

6. Jak mogę wyłączyć opcję “Remember me”?

Możesz wyłączyć funkcję w dowolnym momencie, korzystając z jednego z trzech podanych niżej sposobów:

  • Klikając na „wyloguj się” na stronie handlowca, gdzie usługa została aktywowana
  • Logując się na konto Skrill i wybierając: Moje konto >> Ustaiwenia konta >> Zapamiętane urządzenia >> Edytuj >> Usuń – dopcja dostęna obok urządzenia, które chcesz wyłączyć
  • Kontaktując się z Biurem Obsługi Klienta Skrill.

 

7. Czy muszę zgłaszać chęć korzystania z “Remember me” każdemu handlowcowi osobno?

Oczywiście, że nie – wystarczy raz zalogować się na stronie handlowca zaznaczając opcję „Remember me”.  Twoje dane zostaną zapamiętane I rozpoznane, pod warunkiem, że skorzystasz z tego samego urządzenia I tej samej przeglądarki internetowej.

 

8. Ilu urządzeń można użyć korzystając z opcji “Remember me” I w jaki sposób nimi zarządzać?

„Remember me” może być aktywowane maksymalnie na 5ciu urządzeniach i możesz nimi zarządzać z pozycji konta Skrill, wybierając: Ustawienia > Ustawienia konta > Zarządzaj urządzeniami „Remember me”. Klikając „Usuń” obok wybranego urządzenia możesz wyłączyć tę opcję z konkretnego urządzenia.